Om

OM MIG

 

 

RIKKE LAURITSEN

 

 

Jeg vil arbejde for, at Danmark og Europa igen bliver førende, når det kommer til social retfærdighed og på klima- og miljøområdet.

 

38 år, gift med Sammy, 2 børn.

 

Voksede op i Viborg med min mor, der var socialrådgiver i psykiatrien og fra et rigtigt arbejderhjem, så jeg har fået stor social bevidsthed og retfærdighedssans med mig.

 

Jeg var den første i familien, der tog en lang videregående uddannelse. Efter at have arbejdet i hjemmeplejen, i socialpsykiatrien og som handicaphjælper, valgte jeg den akademiske vej. Selvom jeg brændte for at arbejde med mennesker, vidste jeg, hvor opslidende det er, og hvor utaknemmelige vilkårene desværre ofte er.

 

Jeg har boet i Viborg, Valby, Hvidovre, på Amager, Frederiksberg, i Luxembourg, Bruxelles og nu på Amager igen.

 

Har arbejdet indenfor folkeoplysning, i udenrigstjenesten og nu som konsulent.

 

På Frederiksberg sad jeg knap tre år i Kommunalbestyrelsen, hvor jeg var meget engageret på social- og børneområdet, men da min mand fik arbejde i EU-Kommissionen, fulgte jeg med ned i EU.

 

I Luxembourg var jeg medlem af et integrationsudvalg og arrangerede 8. marts-arrangement.

 

Nu, tilbage i Danmark, er jeg aktiv i Amager-øst Lokaludvalg, arrangør af Amager Klima- og demokratifestival, folketings- og EP-kandidat.

 

Jeg brænder for EU-politik, velfærdsområdet og klimakampen.

 

Der ligger et kæmpe ansvar på vores skuldre for at sikre, at fremtidige generationer har en verden, der er til at leve i. Samtidig har alt for mange år med borgerlige flertal ødelagt vores velfærdssystem og sat markedskræfter før mennesker, natur, klima og miljø.

 

 

© Rikke Lauritsen, SF